Середа, 24.04.2024, 17:06
Вітаю Вас Гість | RSS

СТАРИЙ САЙТ ШКОЛИ

Форма входу

Головна » 2012 » Жовтень » 15 » День села
07:02
День села

Святковий  ранок, небеса блакитні,

Лунають дзвони десь у далині

У церкву люди йдуть, усі привітні, -

Бо свято Храмове в селі

 

Свято-Покровський  храм  у  селі Ромашки є велике  святе  місце, де з особливою  милістю невидимо присутній Сам Бог. 14 жовтня 2012 року храм відзначив 169 річницю з дня забудови. Цього дня його відвідали священники Рокитнянщини, миряни  села та району.

            Зі сходом сонця настоятель храму отець Петро зустрічав гостей, а їх було нескінченний потік. Була святкова служба, освячення води, хресний хід і трапеза. Байдужих в цей день не було. Свято було для душі, тому кожен відчув на собі Божу благодать.

            Того святкового дня до села завітало немало високоповажних гостей. Ромашківці радо зустрічали у прикрашеній залі будинку культури  голову райдержадміністрації  С.П.Вахнія, голову Рокитнянської районної ради С.П.Осінську, заступників голови РДА Ю.П.Заіку, Л.П.Кононець, голову Благодійного фонду «Родина» В.Ф.Вишняка, начальника управління праці та соціального захисту населення Л.М.Телиуз, начальника відділу культури А.В.Хоменка.

            Ромашки – село з багатовіковою історією, традиціями, культурними надбаннями. І хоч проблем ще вистачає, та жителі з  великим оптимізмом дивляться у майбутнє. Сільський голова П.С.Дем’яненко з гордістю говорив про ті справи, які зроблено на території сіл Ромашки і Бакумівка: налагоджено  централізований вивіз  твердих побутових відходів  по вулицях сіл, здійснено заміну вікон на металопластикові у дитячому садку «Ромашка» та адмінприміщенні, проведено благоустрій парків, братських могил, діючих та старих кладовищ. Проведено ремонт будинків культури в с.Ромашки та с.Бакумівка, здійснено реконструкцію ганку Ромашківської ЗОШ І- ІІІ ступенів, проведено ремонти доріг по вулицях Польовій, Першотравневій, Перемоги, встановлено в»їздні знаки в селах.

            Звичайно, що все це зроблено не без участі жителів. А у селах живуть трудолюбиві люди, які щоденно наполегливою працею примножують не лише власний достаток, а і достаток держави. Тож у своєму виступі він згадав  всіх тих  хто не  байдужий до проблем села і допомагають їх вирішення: директор СТОВ «Росія» В.М.Бурченко, головний  агроном господарства С.М.Чорненький, головний інженер Л.М.Білецький, керівник фермерського господарства Г.М.Головань; підприємцям А.М.Мовчану, П.І.Лісоволу, В.В.Колесник, С.І.Воловику, благодійному фонд «Родина» О.Р.Онищенку, районному керівництву  С.П.Вахнію та С.П.Осінській. 

            Здавна в українців існує звичай приходити в гості з подарунком.  Листоноші та акушерка  Ромашківського фельдшерсько-акушерського пункту отримали від Благодійного фонду О.Онищенка «Родина» велосипеди, від СОВ «Росія» отримали подарунки : ветерани ВВвійни та солдатська вдова, учасники бойових дій в Авганістані, ліквідатори аварії на Чорнобильській АЕС, довгожителі, сім»ї, які прожили в парі більше 50 років, матері героїні  та іменинники цього дня.

            Чудовим подарунком на День села стала змістовна концертна програма, в якій взяли участь  артисти сільського будинку культури, учні Ромашківської ЗОШ І-ІІІ ступенів та вихованці дошкільного закладу «Ромашка», самодіяльний народний колектив «Барви», артистка Київського академічного обласного музично-драматичного театру імені П.К.Саксаганського Білобров Ірина.

Подарунком від кандидата у народні депутати О.Р.Онищенка був виступ групи «Славія».

Пригощали присутніх рибацькою юшкою, козацьким кулішем, смаженою рибою та м»ясом. Не залишилися осторонь і працівники торгівлі ПП Н.І.Курілова.

В програмі був святковий феєрверк.

Завершилася святкова програма народними гуляннями.

Переглядів: 539 | Додав: Ivik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz